Черкаські депутати проголосували за зміну Уряду та засудили дії «Беркуту»

Активісти черкаського «УДАРу» спільно з депутатами міськради фракції «Батьківщина» під час сесії заблокували у приміщенні депутатів-регіоналів, аби змусити їх прийняти звернення від усього депутатського корпусу до Президента України щодо засудження дій «Беркуту» та вимогою змінити Уряд.

Таке звернення ініціювали одночасно чотири депутатські фракції міської ради – «Батьківщина», «УДАР», «Вільні демократи» та депутати міжфракційного об’єднання «Черкащани». На сесію завітали жителі міста, які шляхом блокування виходу з сесійної зали, вимагали від народних обранців проголосувати за таке рішення. Депутати від Партії регіонів всіляко уникали розгляду цього питання, намагаючись оголосити перерву та звинувачували УДАРівців і БЮТівців у штучно створеному саботажу.

Обурені мітингувальники передали депутатам-регіоналам підгузки, таким чином змушуючи їх залишатись у залі до прийняття рішення.

Під тиском народного гніву депутатською більшістю було прийняте рішення, незважаючи на те, що депутати провладної партії утримались при голосуванні.

  • Це наша спільна перемога, − радіє голова обласної організації «УДАР» Віталій Іляшенко. − Це голосування показало, що більшість у міськраді може існувати без регіоналів.

У той час, голова черкаського міського осередку партії «УДАР» Андрій Кондратенко виступив із зверненням на сесії, під час якого закликав місцевих депутатів виходити і фракції Партії регіонів.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа