Через свою підтримку Росії Сербія втрачає ІТ-сектор

275229027_1286972008450384_2408802056957177911_n

Одна з провідних IT-компаній України Intellias перенесла регіональну штаб-квартиру із Сербії у Хорватію через позицію країн щодо України.
Intellias – одна з найбільших українських IT-компаній із 2500 співробітниками. Має розробницькі центри в багатьох містах України та Кракові (Польща). У січні Intellias націлилася на експансію на Балкани: відкрила офіс та найняла перших інженерів у сербському Нові-Саді. Наступним у плані був Белград. Але тепер плани змінилися – відтепер компанія буде працювати в хорватському Загребі.
“Ми прийняли рішення закрити сербський офіс та відкрити Балканський ІТ хаб в Хорватії. У ці складні часи ми не відчуваємо належної підтримки України від сербської влади, тому Intellias вирішила перенести свій розробницький центр до Хорватії”, – повідомила компанія у Фейсбуці. Хорватію обрано “через її незмінну проукраїнську позицію – надання допомоги нашій армії та прихистку нашим біженцям, підтримку заявки України на вступ до ЄС, закриття неба для російської авіації”.
Хорватія має дуже сильну проукраїнську позицію, тому наш головний офіс на Балканах має бути у Загребі, зазначив в інтерв’ю Forbes CEO та співзасновник Intellias Віталій Седлер.
“Для нас дуже важливо, як реагують на події в Україні інші держави, в яких розташовані наші розробницькі центри. Ми бачимо, що політичне керівництво Хорватії активно підтримує Україну у війні та надає притулок біженцям. Хорватські волонтери вирушили до України, щоб допомогти нашій армії. Зважаючи на усі ці фактори, ми прийняли оперативне рішення про перенесення офісу Intellias до Загребу”, – підкреслив він.

Балканський оглядач

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа