Через “Північний потік-2” заблоковано призначення послів США

tedCruse

Джеффрі Говен’єр нещодавно був запропонований на посаду нового посла США в Приштині, Крістофер Хілл – в Белграді, але ці дипломати, як і близько 20-ти їхніх колег, в тому числі посол в Україні, поки що не можуть почати роботу, оскільки Сенат не схвалює ці призначення. Така ситуація склалася через те, що сенатор-республіканець Тед Круз заблокував процес затвердження запропонованих Держдепартаментом кандидатур. Круз вийшов з цією ініциативою «у відповідь на рішення Байдена відмовитися від протидії США щодо російського газопроводу до Німеччини».
“Слабкість і некомпетентність президента – це те, що піднімає питання національної безпеки. Коли Володимиру Путіну дають багатомільярдний газопровід (“Північний потік-2″), який зміцнює Росію і послаблює Європу і наших союзників, це піднімає питання національної безпеки”, – сказав сенатор.
Натомість демократи звинувачують республіканців у тому, що такими кроками вони завдають великої шкоди американській зовнішній політиці.

 

Балканський оглядач

Джерело: https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/4569191/sad-srbija-kosovo-hil-ambasadori.html?fbclid=IwAR3x6PWHyy9Zk_tu2qG8grWH5n1qSdMM4LM0gkU-tGS3SRR09RCwh6a5JX0

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа