Бюджетний комітет ВРУ вважає непотрібним мати послів у країнах, де ми програємо дипломатично

Мінімальні кошти, які закладені в бюджеті на потреби МЗС, не зможуть забезпечити повноцінну зовнішню політику та захистити українські кордони. Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловила народний депутат України, Перший заступник Голови Комітету у закордонних справах Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Після кількох написаних обґрунтованих листів на Прем’єра, які, по суті, повернулися по колу відписками, завтра від Комітету у закордонних справах звертатимемося до колег з бюджетного, бо те неймовірно порізане фінансування МЗС, яке закладено в проект бюджету (біля 67% від мінімальної потреби), і близько не дасть можливості забезпечувати проактивну зовнішню політику та боронити наші рубежі на зовнішньополітичному фронті», – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона зауважила, що без фінансової підтримки МЗС, Україна не зможе повноцінно на міжнародній арені захистити свої інтереси. «Невже незрозуміло – якщо не забезпечимо фінансування, доведеться нарікати на відсутність послів, на обмеженість представництва, на недопрацювання обмеженими людськими ресурсами, на недостатню юридичну підтримку захисту інтересів країни, на наявність провалених завдань…», – обурилася народна депутатка.

«Очевидно, проблем в країні багато, але без підтримки МЗС, без забезпечення фінансування цього пріоритету нам і всередині буде набагато тяжче справитися. Надіюся на підтримку та розуміння як колег в парламенті, так і журналістів і громадськості», – наголосила І. Климпуш-Цинцадзе.

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа