Бурштин далі миють. В Києві “накрили” цех з обробки

Працівниками прокуратури Київської області спільно зі співробітниками СУ ГУНП в Київській області та ГВ БКОЗ ГУ СБУ у м. Києві та області припинено незаконну діяльність підпільного цеху з обробки бурштину.

Під час проведення обшуку у приватному будинку чоловіка правоохоронними органами виявлено та вилучено 88,5 кг бурштину. Як з’ясувалось, чоловік обробляв сировину, незаконно видобуту у Житомирській та Рівненській областях, у власному помешканні, а готову продукцію мав намір збувати за межами території України.

За даним фактом внесено відомомсті до ЄРДР за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 198 (придбання чи збут майна, отриманого злочинним шляхом) та ч.2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення.

Досудове розслідування триває.

Довідково: Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 №1370 бурштин – це дорогоцінне каміння, що відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення.

Прес-служба

прокуратури Київської області

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа