Бундесвер взяв на лікування 15 українських бійців

Сьогодні, 20 березня, у міжнародний аеропорт Бориспіль прибув літак Бундесверу для медичної евакуації.  Як зазначила Ольга Богомолець 16 поранених бійців проходитимуть курс лікування у чотирьох військових шпиталях, а один, згідно із домовленостями волонтерських організацій, у цивільній клініці.  Це вже не перша допомога німецького Уряду  для України в медичній сфері. «Декілька десятків українців уже пройшли лікування в медичних закладах Німеччини. Ще троє й досі проходять курс лікування та реабілітацію. Важко навіть сказати, наскільки об’ємною та неоціненною є дана допомога. Сьогодні я дякую уряду Німеччини, посольству Німеччини, аеропорту Бориспіль, всім військовим і цивільним лікарям, волонтерам, які приймали участь у підготовці цієї події. Сподіваюсь на якнайшвидше повернення наших героїв додому» , – зазначила Ольга Богомолець.

До речі, на прохання України Федеральний уряд Німеччини надасть Військовому госпіталю міста Запоріжжя хірургічне та медичне обладнання, в тому числі й каталки для транспортування пацієнтів та пристрої для інгаляційного наркозу. Після технічної перевірки, матеріали з запасів Бундесверу будуть якомога швидше доставлені в Україну.

Федеральний міністр оборони фон дер Ляйен зазначив, що Німеччина й надалі готова допомагати нашій країні: «Ми й надалі допомагатимемо людям в Україні. Чудові лікарні Бундесверу мають у своєму розпорядженні найсучасніші технології та висококваліфіковані кадри. Тяжко поранені українські бійці у нас будуть забезпечені якнайкраще. За допомогою медичних пристроїв, які ми хочемо поставити  до України, Німеччина зробить свій внесок у покращення лікування на місцях».

У свою чергу, Ольга Богомолець підкреслила, що окрім Німеччини надавати гуманітарну допомогу Україні готові й інші країни Північного альянсу. « Вчора отримали підтвердження від НАТО про готовність продовжувати програму допомоги пораненим України. Зокрема, лікарні Греції готові взяти на лікування 21 пораненого. Найближчим часом приступимо до формування групи», – зазначила народний депутат.

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23] (envelope-from [email protected])) Fri, 20 Mar 2015 17:48:03 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа