Конвой не військовий, а потьомкінський. Британським журналістам показали напівпорожню “гуманітарну автоколону”

В 10.00 на пункті пропуску «Донецьк» РФ почалася митна перевірка та оформлення гуманітарного вантажу з Росії. На подив перевіряючих, багато вантажівок виявилися напівпорожніми. Про це свідчать фотографії, зроблені іноземними журналістами.

«Отримали можливість перевірити більшість вантажівок з конвою сьогодні вранці. Багато хто з них здебільшого, як цей », – написала в Twitter журналістка Financial Times Кортні Вівер приклавши фото вантажівки.

кортни1

За словами журналістки, російські аварійні служби пояснили це тим, що це резервні вантажівки. Щоб у разі поломки однієї з машин була можливість перекласти вантаж. «Більше схоже, що вантажівки спішно упакували, заповнити все не вистачило часу», ділиться враженнями Вівер.

кортни3

Також вона зазначила, що більшість автомобілів – це військові вантажівки, перефарбовані в білий колір або з натягнутим білим брезентом над кузовом.

кортни2

Коментуючи прийом вантажу, спікер РНБО Олексій Дмитрашковський зазначив, що вантаж поїде далі в Луганськ. Правда уточнити, яким транспортом (РФ або ж машинами від Червоного Хреста, як це заявлялося раніше) він буде доставлений, не зміг.

«Я зможу сказати після того, як вантаж буде перевірений», – повідомив Дмитрашковський.

2

Нагадаємо, колона з 280 вантажівок з гуманітарним вантажем для Донбасу в супроводі конвою військовослужбовців та гусеничної техніки виїхала з Підмосков’я в сторону України 12 серпня. При цьому, незважаючи на домовленості, Червоному Хресту не був представлений список самого вантажу. На наступний день, замість того, щоб прибути на кордон до Харківської області, колона змінила маршрут прямування.

Раніше повідомлялося про те, що користувачами соцмереж в одному з КАМАЗів з «гуманітарного конвою» були виявлені прорізи для вентиляції. Також солдати супровоження побили водія, який намагався закурити біля ящиків зі згущеним молоком, а один із КАМАЗів загорівся дорогою. Ми повідомляли про це тут: (https://ukrpohliad.org/news/v-bilij-avtokoloni-gumanitarnoyi-dopomogy-zagorilos-zgushhene-moloko.html)

Джерело: інформатор

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа