Брехня Росії не пройшла. Чим відповів світ на обстріл у Станиці Луганській

274253985_291958269670827_7588499538927241448_n

Президент України Володимир Зеленський назвав «великою провокацією» обстріл дитячого садка у Станиці Луганській. За його словами, моніторингова діяльність дипломатів та ОБСЄ є додатковим стримуючим фактором та дієвим механізмом фіксації всіх порушень режиму тиші на Донбасі.
З’явилась і перша світова реакція:
🔸Глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс заявила, що повідомлення про нібито ненормальну військову активність України на Донбасі є кричущою спробою російського уряду сфабрикувати приводи для вторгнення.
🔸Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на запитання про обстріли на Донбасі відповів, що Росія намагається створити привід для вторгнення в Україну.
🔸Лідери країн-членів Євросоюзу розпочали переговори щодо останніх подій навколо України та Росії.
🔸МЗС Естонії назвало обстріли цивільної інфраструктури в Станиці Луганській неприпустимою провокацією, закликала Росію припинити розпалювати конфлікт і негайно вивести свої сили з території України.
🔸Міністри оборони НАТО заявили, що визнання Росією «ДНР» та «ЛНР» стало б порушенням суверенітету України. У спільній заяві вони стверджують, що будь-яка подальша російська агресія проти України матиме величезні наслідки й коштуватиме дорого.
Нагадаємо, Україна офіційно звернулася до Ради безпеки ООН з ініціативою обговорити сьогодні, 17 лютого, звернення Держдуми Росії до Володимира Путіна про визнання «Л/ДНР», бойовики яких і проводять ці обстріли. Сподіваємось, що реакція Радбезу буде відповідною.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа