БПП: Яценюку доведеться домовлятися заново, або йти геть

Голоси у парламенті за відставку Кабінету міністрів є, але це остаточно розіб’є співпрацю із «Народним фронтом». Про це в ефірі програми «Большое интервью» на радіо «Вєсті» сказав голова парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко.

«Ми оновлюємо уряд, ми можемо піти на кандидатуру нового прем’єр-міністра, якого запропонує «НФ» чи інша фракція. Давайте змоделюємо такий Уряд, коли буде комфортно усім», – зауважив політик і зазначив, що 80 голосів фракції «НФ» критично важливі для роботи коаліції і прийняття необхідних рішень.

Юрій Луценко бачить два варіанти розвитку подій. «Перший варіант: якщо Прем’єр наполягатиме на своїй позиції, у вівторок в парламенті відбудеться звіт, голосів за відставку Уряду не буде. Прем’єр-міністр Яценюк внесе на затвердження Верховною Радою нову програму, на неї голосів також не буде. Арсеній Петрович далі має визначитися: він робить вигляд, що все добре, що ми його не зняли, і за кожний закон буде домовлятися з тією чи іншою групою в парламенті», – припустив політик і нагадав, що в такому режимі два роки працювала Юлія Тимошенко.

«Другий варіант: Яценюк може піти по-іншому шляху і сказати: «Прем’єр без довіри є неефективним. Прем’єр без підтримки залу ВР є неефективним. Пропоную коаліції зберегти свою форму – БПП, НФ, «Самопоміч», РПЛ і «Батьківщина» – і спробувати сформувати новий Уряд разом, без жодних особистих амбіцій», – вважає Юрій Луценко такий шлях кориснішим для поступу реформ у країні.

«Після Майдану і в ході війни я вважав, що люди зможуть зашити кишені, забути про особистий інтерес і навіть про політичні амбіції. На жаль, так не сталося, і навпаки, звучать останнім часом ультиматуми. Але тут без конкретних персоналій», – зауважив політик.

Отримано: “Розсилка загальна” [email protected]

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа