БПП має план. Прийняти у фракцію ще 10 депутатів, і буде коаліція

Завтра, на своєму ранковому засіданні, фракція Партії “Блок Петра Порошенка” розгляне заяви позафракційних депутатів, які хочуть до неї вступити. Після цього можна буде формувати нову Коаліцію в Парламенті у складі двох фракцій. Таку думку, в ефірі телеканалу “112 Україна” висловив народний депутат, член фракції БПП Андрій Вадатурський.

“Де-юре у нас діє Коаліція, у неї входять дві фракції, туди входять позафракційні депутати. Але вона не приймає закони. Уряд не працює”, – сказав народний депутат.

Андрій Вадатурський повідомив, що зараз ведуться перемовини з позафракційними депутатами, які сповідують європейські принципи, про вступ до фракції Партії “Блок Петра Порошенка”.

“Якщо ми хочемо створити нову Коаліцію, то в ній повинні бути тільки фракції. Ми не можемо побудувати нову коаліцію з позафракційними депутатами, чи запросити їх до Коаліції. Тому, вони повинні вступити до фракції”, – наголосив парламентар.

Андрій Вадатурський повідомив, що станом на сьогодні, дві фракції Народного Фронту і БПП нараховують орієнтовно 218 депутатів. “Тобто, нам недостатньо ще, як мінімум,  десять парламентарів для створення нової Коаліції”, – додав він.

“Я думаю, що завтра на своєму засіданні ми розглянемо заяви народних депутатів, які хочуть вступити на до нашої фракції. Їх буде достатньо і будемо приймати рішення”, – сказав Андрій Вадатурський.

Він також звернув увагу на те, що народних депутатів, які були виключені з фракцій, не можна позбавляти мандатів. “Так говорить Конституція України. Хочемо ми цього, чи ні – це основний закон”, – додав парламентар.

Коментуючи можливість вступу до Коаліції інших фракцій, зокрема “Батьківщини”, Андрій Вадатурський наголосив, що перемовини тривають.

“Ми запрошуємо будь-кого, хто має демократичні погляди і сповідує європейські принципи. В тому числі, фракції, які були і є  у формально діючій Коаліції. Але буде значно легше працювати, якщо буде створена нова Коаліція. Фракціям потрібно брати на себе відповідальність, а не думати про особисті рейтинги і про майбутні вибори”, – підкреслив Андрій Вадатурський.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа