Боснійські ЗМІ: Україна рік ігнорує провокацію Додіка-Лаврова в Боснії

Україна все ще не надала боснійської прокуратурі документів щодо «300-річної» ікони Святого Миколая «з Луганська», яку член Президії БіГ Мілорад Додік напрікінці 2020 р. подарував міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову під час його візиту до БіГ.
Тоді Міністерство закордонних справ України заявило про те, що незаперечним фактом є походження предмету сакрального мистецтва з території України. Але через рік після відкриття справи генеральна прокуратура Боснії і Герцеговини так і не завершила розслідування у справі “Ікона” і не з’ясувала, чи було зображення Святого Миколая, вкрадене (на окупованій территорії України) та чи є ця ікона національним скарбом України.
273286155_1269875876826664_2108172697263996189_n
Хоча наразі заслухано десятки свідків, остаточних висновків немає. Як заявили в прокуратурі, причина в тому, що Україна досі не надала запитувану документацію.
– Прокуратура БіГ за допомогою міжнародної правової допомоги вимагала певну документацію від інституцій України. Документація нам ще не надійшла, а вона потрібна, щоб виконуючий обов’язки прокурора міг прийняти рішення щодо подальшої діяльності та ухвалення прокурорського рішення у справі, – йдеться у відповіді прокуратури боснійському виданню Dnevni avaz.
Тим часом ікона пилиться в кабінеті Додіка. Чи проводилася її експертиза взагалі, поки не відомо. Рік пройшов в очікуванні.

Балканський оглядач

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа