Борис Джонсон має шанс повернутися у крісло прем’єра

BorisJohnsonUA

У п’ятницю, 28 жовтня, Консервативна партія визначиться з новим лідером партії й очільником уряду Великої Британії.

Про це повідомляє Sky News.

За даними британського телеканалу, у понеділок, 24 жовтня, стануть відомі всі кандидати на посаду очільника партії, які зможуть заручитися підтримкою щонайменше ста депутатів Палати представників.

Ввечері того ж дня розпочнеться голосування, поки не залишаться всього двоє кандидатів.

З 25-27 жовтня  триватимуть дебати між двома фіналістами.

Вже у п’ятницю, 28 жовтня, закриється онлайн голосування членів Консервативної партії. Після цього буде оголошене ім’я нового лідера партії й глави уряду Великої Британії.

У свою чергу Reuters повідомляє, що Борис Джонсон повертається:

Лондон, 22 жовтня (Reuters) – Борис Джонсон має достатню підтримку, щоб взяти участь у перегонах за посаду наступного прем’єр-міністра Великої Британії, заявив у суботу його союзник і депутат від Консервативної партії Джеймс Даддрідж, повідомивши, що колишній лідер досяг порогу в 100 підтриманих.

Досі Sunday Times, BBC і Sky News посилалися на неназване джерело, близьке до Джонсона, яке заявило, що у нього є 100 прихильників, і тому він «може» бути включений до голосування.

Джонсон, який прибув до Лондона раніше в суботу після відпустки в Карибському басейні, офіційно не оголосив, що бере участь у конкурсі, але Даддрідж сказав у п’ятницю, що Джонсон сказав йому, що він «за це».

Джерела: reuters + Sky News + uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа