Болгари схвалили передачу Україні застарілих зенітно-ракетних комплексів, переносних зенітно-ракетних комплексів та зенітних ракет різних типів

275437763_331572775674147_8221957281154295140_n-1024x587

Комітет оборони Болгарії схвалив допомогу в підготовці українських льотчиків на винищувачах F-16.

Допомога Болгарії передбачає підготовку з використанням болгарського повітряного простору.

Також країна навчатиме до чотирьох українських піхотних або механізованих рот із загальною чисельністю 160 військовослужбовців.

Комітет схвалив передачу Україні застарілих зенітно-ракетних комплексів, переносних зенітно-ракетних комплексів та зенітних ракет різних типів.

У Бoлгарії стверджують, що Україна може має можливість повернути у стрій несправні ракети.

«На відміну від Бoлгарії, Україна заявила, що має можливість прийняти на озброєння такі дефектні боєприпаси та поставити їх на службу в українську армію», – розповіли у Болгарії.

Рішення підтримали 11 членів парламентського комітету, один утримався, четверо від проросійських партій “Відродження” та Болгарської соціалістичної партії проголосували проти.

Пропозиція є частиною проєкту рішення про надання додаткової військової допомоги Україні, яку в четвер представили партії урядової коаліції Болгарії – ГЕРБ-СДС, «Продовжуємо зміни-Демократична Болгарія» та «Рух за права і свободи».

У ньому йдеться про визначення Болгарією надлишкової кількості озброєння і техніки, необхідної для укомплектування формувань воєнного часу, і підготовку пропозиції про надання цього озброєння й техніки Україні.

Також мають відбутися переговори з урядами країн-членів НАТО щодо розгортання зенітних та протикорабельних ракетних комплексів Альянсу для посилення обороноздатності Болгарії.

Комітет оборони Бoлгарії

Раніше міністр оборони України Рустем Умеров заявляв, що Болгарія погодилася допомогти українським льочтикам із курсами англійської.

Нагадаємо, у вересні цього року парламент Болгарії схвалив передачу Україні ракет до зенітно-ракетних комплексів С-300.

Джерело: Мілітарний

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа