Болгарія видворила російського пропагандиста

АлександрГацак

Державне агентство національної безпеки Болгарії (ДАНС) оголосило про видворення з країни громадянина Росії Александра Гацака, акредитованого в Болгарії кореспондента “Российской газеты”. Рішення ухвалене у зв’язку з його діяльністю, «що становить загрозу національній безпеці Болгарії». Гацак був позбавлений акредитації і до нього застосовано заходи “примусового характеру” – “позбавлення права на проживання”, “видворення” і “заборона на в’їзд і проживання на території держав-членів Європейського Союзу”.
Як повідомляє ДАНС, 29 вересня Гацака викликали до Управління міграції Міністерства внутрішніх справ, а згодом – до ДАНС. Однак він відмовився з’явитися і сховався на території посольства РФ. Після чого ДАНС звернувся за допомогою до Міністерства закордонних справ.
Гацак покинув територію Болгарії 1 листопада, повідомляє ДАНС.
Державне агентство національної безпеки підкреслило, що здійснює свою діяльність у суворій відповідності до законодавства Болгарії та Європейського Союзу та загальноєвропейських демократичних норм і цінностей; дії Агентства спрямовані на захист національної безпеки, а не на обмеження свободи слова та вираження думок.

Балканський оглядач

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа