Болгарія відмовляється розміщувати в себе додаткові сили НАТО через російське загострення

Тому що це може призвести до “небажаного зростання напруженості в регіоні”.
Про це заявив міністр оборони Болгарії Стефан Янєв.
Стефан Янєв
В своєму допису на Фейсбуці глава болгарського оборонного відомства повідомив, що “наразі в НАТО обговорюються різні варіанти реагування, включаючи розгортання додаткових військ у Болгарії та Румунії”. За його словами, на даному етапі обговорення відбувається на військово-технічному рівні, “і остаточного рішення не прийнято”.
“Моя позиція полягає в тому, що така дискусія, чи підхід, може призвести до небажаного зростання напруженості в регіоні”, – заявив Янєв. “Більш того, на даному етапі немає підстав розглядати спостережувані процеси як пряму загрозу Північноатлантичному альянсу та відповідної зоні безпеки”, – підкреслив він. “В цьому сенсі я не вважаю, що існують необхідні обставини, які можуть виправдати рішення щодо розміщення додаткових військ на нашій території. Таке рішення не відповідало б ні інтересам Альянсу, ні національним інтересам Республіки Болгарія”, – впевнений болгарській міністр.
Глава Міноборони Болгарії зазначив, що “нинішнє збільшення військового потенціалу та діяльності Росії на східному фланзі НАТО є обставинами, які необхідно не тільки враховувати, а й з особливою ретельністю відстежувати”. На його думку, “ці процеси вимагають єдиного підходу з боку НАТО, але без зайвої ескалації напруженості”.
Янєв повідомив, що, “враховуючи динаміку безпекового середовища, болгарська держава готова нарощувати потенціал власних національних сил на своїй території в контексті можливостей стримування та оборони Альянсу” та для реагування на появу “будь-якого типу загрози, незалежно від напрямку, з якого вона виникає”.

Балканський оглядач

Джерело: https://www.facebook.com/stefan.yanev.prime.minister/posts/155485753478412

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа