Болгарія відкликала посла в Росії

277104969_1296653360815582_490147538253348367_n

Болгарія відкликала свого посла в Москві для консультацій у відповідь на різкі та недипломатичні заяви російського посла в Софії Елеонори Митрофанової.
«Ми будемо викликати нашого російського посла для консультацій… Зазвичай, коли країна викликає свого посла для консультацій, інша сторона має зробити те ж саме», – сказав прем’єр-міністр Болгарії Кирил Петков.
“Немає громадянина Болгарії, який був би радий, що іноземний дипломат ображає болгарський уряд. Це засуджує весь уряд, незалежно від того, хто цей дипломат. Така поведінка абсолютно неприпустима”, – додав Петков.
Йдеться про виступ Митрофанової в ефірі російського”Першого каналу”, в якому вона заявила, що болгарський народ нібито не поділяє і не підтримує офіційну позицію болгарської влади щодо війни в Україні.
Пізніше Митрофанова наголосила, що цитувала соціологічні дослідження.
«Я не думаю, що у (правлячої) коаліції є розбіжності щодо України. Ми дуже чітко сказали, що підтримуємо Україну, український уряд і військових. Ми повинні надати їм повну підтримку. Гуманітарна допомога йде. Понад 80% болгар не підтримують військову допомогу. Ми повинні це враховувати”, – сказав Петков і додав, що болгарське озброєння навряд чи змінить хід війни.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа