Богдан Бенюк: «Все залежить від народу, а не від опозиції»

Народний депутат від ВО «Свобода» Богдан Бенюк переконаний, що канікули у роботі Верховної Ради не мають відтермінувати відставку уряду Азарова.

«Народ має і без Верховної Ради, без опозиції вирішити питання зміни влади. Не опозиція керує процесами протесту в Україні, а самі громадяни. Опозиція і не має керувати Євромайданом, бо якщо саме вона буде основною рушійною силою, то влада в той же момент звинувать її в організації протесту через політичні міркування. Майданом має керувати громадянське суспільство, а не політики».

«Якщо українці зможуть вийти на вулиці в більшій кількості, ніж є нині, то вони можуть змінити політичну ситуацію, змусити владу, як цинічно ігнорує їх права і вимоги, піти у відставку», – переконаний народний депутат.

«Євромайдан має показати, наскільки в нас сильний протестний потенціал – чи ми загораємося, як сірник, і швидко гаснемо, чи ми можемо брати участь в протестах тривалий час, вміємо, образно кажучи, бігти на довгі дистанції. Тільки систематично «розхитуючи човен», будучи готовими стояти довгий час і виходити на вулиці в дедалі більшій кількості, ми можемо злякати владу і змусити її рахуватися з нами», – підкреслив Богдан Бенюк.

Підготував Сергій Багряний, УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа