Блокада Криму висвітила, хто “кришує” тіньову торгівлю з півостровом

Народний депутат України, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі програми «Право на владу» на каналі 2+2 розповів, хто в Україні «кришує» тіньову торгівлю з Кримом.

За словами депутата, в перші дні блокади Криму, учасникам акції пропонували гроші, для того, щоб вони пропустили товари, які ввозяться на окупований півострів.

«Перші дні зверталися через водіїв, думали, що там йде чергове бандитське переформатування. Підходили до наших хлопців і пропонували гроші. Вчора (24 вересня – Ред.)  виходили на організаторів акції, була спроба домовленості про те, щоб пропустити продукцію з Красноперекопського содового заводу, бо на території України  існують проблеми з іншими фабриками, куди постачається ця продукція. Наші хлопці сказали, що ми нічим  не торгуємо. Якщо ви такі всесильні, поверніть наших хлопців, які сидять в тюрмах. Ми знаємо, хто стоїть за тими чи іншими напрямками торгівлі або постачанням товарів, вони поки що перегруповуються», – сказав Рефат Чубаров.

Голова Меджлісу прогнозує подальше ускладнення ситуації, але учасники блокади до цього готові.

«Є  тут  один моральний момент, я хочу щоб про це подумали наші олігархи,  які на цьому зав’язані. На тій  стороні в них партнери  Аксьонов, Шеремет, інші бандити, які в Криму поставлені Москвою. З тих грошей, що вони отримують, фінансуються репресії проти українців», – зауважив Чубаров.

«За 11 місяців цього року товарооборот між материком і окупованим півостровом досяг майже мільярда доларів. Це офіційні дані. Ви уявляєте цю суму? А що ж є підводною частиною цього айсбергу? За цікошти   бандити потім приходять в кримські будинки і вбивають наших молодих людей,  репресують українських патріотів. Ми хочемо це негайно припинити», – підкреслив Рефат Чубаров.

Він також додав, що головним завданням політиків зараз має стати захист кримських татар та незаконноув’язнених українських громадян.

«Татар в Криму ніхто не зміг захистити ні ООН, ні держава, ні ОБСЄ, ні наші політики. Сьогодні надважливо змусити світ захистити кримських татар та повернути Крим в Україну. Нам треба говорити про звільнення Савченко, Сенцова, Алі Асанова. Хай наші олігархи зв’язуються з Путіним і говорять про це. Це перший етап  блокади, далі ми підемо  виробників, які є в Україні, ми займемося питанням  електропостачання, бо мова йде про життя наших людей», – зазначив Чубаров.

В цю ж тему:

«Президент дав вказівку, щоб найближчим часом – я думаю, що в найближчий тиждень засідань, був внесений закон про скасування Закону України «Про вільну економічну зону Крим». І таким чином, все це перейде у правову частину поля», – сказав Чубаров.

Крім того, він повідомив, що депутати повинні також прийняти закони, які стосуватимуться енергетичної блокади Криму.

«Потім доберемося і до прийняття законів чи інших нормативних актів щодо постачання електроенергії до Криму. Ми маємо це все зробити не пізніше ніж у жовтні місяці», – підкреслив Рефат Чубаров.

Received: from 93.75.4.239 (SquirrelMail authenticated user [email protected]) by webmail.uh.ua with HTTP; Fri, 25 Sep 2015 08:03:54 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа