Блок Порошенка через три тижні повернеться до відставки Яценюка

Юрій Луценко: Наразі ‪#‎Рада8‬ працює в штатному режимі. І не дивлячись на незрозумілу позицію фракції “Самопоміч”, яка обрала фракційні засідання як вищий інтерес прийняття законів, ми ухвалюємо ряд важливих рішень.

Сьогодні був проголосований закон, який нарешті закрив годівницю при виділенні землі. Вся земля, крім учасників АТО, селян відповідного населеного пункту буде йти виключно через аукціони. Про це говорили роками і це стало без участі депутатів ‪#‎Батьківщина‬ і #‎Самопомоч‬.

Таким чином, ‪#‎ВР‬ демонструє, що вона може приймати державницькі рішення. Але для стабільності такої роботи потрібна, безумовно, формальна більшість, яка має комунікацію із створеним нею Кабінетом міністрів України.

БПП, як і інші фракції, не вважає за можливе працювати наразі з діючим урядом у цьому форматі.

‪#‎БПП‬ не виходитиме з коаліції попри будь-які заклики, бо Коаліційна угода – це те, для чого ми прийшли в парламент і в що ми віримо. Формування євроінтеграції, боротьба з корупцією, захист територіальної цілісності країни є нашою метою.

Але тим не менше, ми не віримо, що нинішній формат Кабінету міністрів Яценюка може вирішувати ці завдання. Попереду у нас три непленарні тижні. За цей час ми маємо не лише почути рішення прем’єр-міністра і урядовців, а й визначитися щодо наступних дій. Якщо цього не станеться, я не виключаю повернення до голосування за відставку прем’єр-міністра, яка матиме наслідком відставку уряду. За цей час прем’єр або запропонує таку програму і такий склад міністрів, який збере більшість, або ж усвідомить, що особисто він не може цього зробити і складе свої повноваження.

Джерело: Блок Петра Порошенка

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа