Благодійник пожертвував 1 млн грн на придбання апарату для реабілітації руху поранених бійців

Волонтери People`s Project (http://www.peoplesproject.com) в котрий раз впевнились, що завдяки небайдужим людям, Україна сильно ризикує вирватись з болота країн третього світу. Насамперед, це визначається критеріями підходу до лікування, як державного, так і приватного. Медицина – це точна найслабкіша ланка нашої держави. Сучасного обладнання, котрим вже декілька десятків років користується весь цивілізований світ, майже нема навіть в приватних лікарнях, про державні можна й не згадувати. Чомусь, в нашій країні вважається, що реабілітація людини після оперативного лікування – це справа хворого і його родини, аж ніяк не держави. Висновки маємо невтішні – на всю країну нема жодного апарату для реабілітації руху людини. Як результат – на відновлення діяльності суглоба витрачається майже рік маніпулятивного лікування. Це стосується поранених бійців АТО, їх реабілітація відрізняється від післяінсультного стану, вогнепальні поранення вносять певні корективі. В порівнянні – за допомогою сучасного апарату-тренажеру, результат можна побачити вже за 3-4 місяці.

Вперше в Україні з’явиться сучасний апарат для реабілітації руху Armeo Spring http://www.peoplesproject.com/news/bijcyam-zagrozhuye-invalidnist-bez-suchasnogo-aparatu-armeo-spring/! Щасливими власниками апарату стане підшефна волонтерам клініка Nodus. Вже майже півтори роки лікарі клініки за підтримки People`s Project здійснюють благодійний проект лікування воїнів АТО. Тепер, з апаратом Armeo, бійцям буде поновлена діяльність верхніх кінцівок теж цілком безкоштовно.

Волонтери Народного проекту вже неодноразово писали й знімали відео про цей реабілітаційний центр, якому ми допомагаємо з придбанням обладнання http://www.peoplesproject.com/reports/aparat-sonoca-185-pridbali/ . А сьогодні вже є результат – вчасно зібрані гроші по проекту Реабілітація руху поранених бійцівhttp://www.peoplesproject.com/reabilitaciya-ta-vidnovlennya-ruxu-poranenix/! Волонтери дуже переживали, що не вдасться виконати умови договору про знижку – викупити апарат до кінця грудня, але все склалось!

Левову частку суми (1 млн. грн) пожертвував меценат Ігор:

“Я відвідував бійців в клініці Nodus, бачив як лікарі підняли буквально “на ноги” декілька десятків бійців, за власний кошт. А от проблема з відновленням руху рук вирішується дуже важко. Нема спеціального обладнання. До речі, це найсучасніша нейрохірургічна клініка, якщо чогось нема в них – значить нема ні в кого.

Люди потребують негайної допомоги, і крім небайдужих розраховувати їм нема на кого. Держава цим не займається.

Сьогодні, як і обіцяв, я продав квартиру, отримав 1 млн. грн і одразу перерахував їх на рахунок постачальника апарату. Я інвестую в майбутнє своєї країни. Я хочу пишатись нашими досягненнями і хочу побачити свою батьківщину на одному рівні з успішними й сильними державами. Не знаю, чи має таким чином поступити кожна небідна людина, це справа совісті. Власний вибір я зробив.”

Дякуємо ще одному спонсору за цим проектом – 38 878 тис. грн ми отримали за репости в фейсбуці. Інші кошти перерахували ВИ – зі своїх заробітних плат і власних заощаджень. Рахунок повністю сплачений, апарат має приїхати вже за півтори тижні в клініку!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа