Bізит громадських моніторів без попередження до ІТТ м. Києва

На вимогу правозахисників було здійснено візит без попередження до ІТТ м. Києва

“Сьогодні громадські монітори Вадим ПИВОВАРОВ та Тарас ГАТАЛЯК разом з представниками Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини здійснили візит без попередження до ізолятора тимчасового тримання в м. Києві.

Під час візиту вони зустрілися з затриманими особами, в тому числі й з Андрієм ДЗИНДЗЕЮ. Член моніторингової групи (лікар з досвідом роботи в сфері судово-медичної експертизи) оглянув Андрія щодо наявності тілесних ушкоджень. В ході огляду видимих тілесних ушкоджень встановлено не було хоча Андрій поскаржився на головні болі.

Монітори ознайомились з медичною документацією та з’ясували, що вчора, 5 грудня 2013 року, в Київській міській лікарні швидкої медичної допомоги Андрію було зроблено рентгенологічне дослідження кісток черепа та грудної клітини. Патологічних змін лікарі не виявили.

За словами Андрія ДЗИНДЗІ Центром з надання безоплатної правової допомоги йому було забезпечено зустріч з адвокатом. При цьому Андрій виявив бажання, щоб його інтереси представляв його особистий адвокат.

Наразі Андрія ДЗИНДЗЮ доставлено до суду.

Джерело: Тарас Гаталяк

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа