Біля стели на в’їзді в Донецьку область замайоріли особливі Стяги

Вони дуже цінні, бо на них – особливі слова, кольори й знаки. Прапори тих бригад, батальйонів і підрозділів Сил оборони, які героїчно боронять Донеччину від російського окупанта і дають гідну відсіч кровожерливим ворогам, встановлені на металевих жердинах.
Стела на вʼїзді до Донецької області має український національний елемент – мозаїчну вишиванку і притаманні тільки цьому краю деталі.
Наприклад, Герб: у золотому полі на чорній вигнутій основі синя пальма. Щит увінчує золота стилізована корона з каштанових листків, і обрамовує вінок з зелених дубових гілок, перевитий пурпуровою стрічкою з девізом: “Можливість доведена на ділі”.
Колись ще у 1896 році коваль Олексій Мерцалов виготовив пальму із залізничної рейки. “Пальма Мерцалова” вказує на економічний потенціал краю, який повʼязаний з вугіллям, тощо. А жовтий колір уособлює жаркий степовий клімат.
На літерах, що на стелі, можна побачити безліч написів та синьо-жовтих стрічок. Це і особисті автографи бійців і навіть послання – агресору, що ішов у напрямку, куди послали російський корабель…
Більшість військових, волонтерів, медиків, капеланів, які їдуть в район бойових дій або виїжджають звідти після виконання завдань, охоче тут фотографуються.
Бійці одного з підрозділів відновили фундамент біля стели, очистили місце від сміття, приварили та пофарбували металеві жердини для прапорів, одним словом успішно втілили в життя творчий проект офіцерів ЦВС та їхньогт командування.
Сьогодні Донецька область знаходиться у центрі військового протистояння між українцями та російськими окупантами. Кровопролитні бої за її територію йдуть кожен день. Тому стела при вʼїзді до Донеччини залишається тим знаковим місцем, яка символізує непоборність духу українських оборонців на сході країни.
А особливі прапори нехай закарбуються в пам’яті майбутніх поколінь. Бо це Стяги наших захисників і захисниць, які героїчно б’ються за свободу українців і за Україну!
Служба зв’язків з громадськістю 9 армійського корпусу
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа