Біля Петровського відкопали тіла 3-х загиблих в Іловайському котлі

Ми продовжуємо інформувати про результати унікальної гуманітарної місії ВГО «Союз Народна Пам’ять» з пошуку та ексгумації останків українських солдат, загиблих в зоні АТО.

У середу, 1 жовтня, нашим пошуковикам вдалося виявити останки трьох бійців на околиці села Петровське (Донецька область). Їх тіла були закопані на двометровій глибині. Перед пошукачами відкрилася наступна картина: на одному трупі був добре помітний камуфляж британського типу та берци. Двоє були в тенісках, взуття було відсутнє. І ще: голова одного з бійців була обмотана простирадлом – настільки серйозним було кульове поранення.

У могилі також лежали ноші, на яких сюди принесли закривавлені тіла загиблих. Власне, про ці ноші пошуковикам розповів місцевий житель, який бачив, як пару тижнів тому майор української армії і ще кілька військових принесли сюди трупи своїх товаришів по службі.

За його словами, майор був не багатослівний і сказав, що загиблі хлопці були зовсім молодими. На місці поховання була знайдена пластмасова іконка, що належала, як видно, одному з убитих. Знайти будь-які особисті речі або документи, за допомогою яких можна було б встановити особи військовослужбовців, на жаль, не вдалося.

Джерело: http://ru.unm.org.ua/%D0%A1%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D0%B0-%D0%B8%D0%B7-%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D1%8B-%D0%90%D0%A2%D0%9E-%D0%B2%D0%BE-%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BF%D0%BE/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа