Біля кордону з Угорщиною затримали двох правопорушників

Оперативні співробітники Чопського прикордонного загону викрили схему незаконного переправлення громадян України призовного віку з України до Угорщини.

Цього разу переправником виявився 23-річний житель міста Чоп. Він за допомогою соцмереж підшукав охочого у незаконний спосіб залишити територію України й запропонував йому свою допомогу. Чоловіки домовилися про винагороду за послугу, яка складала 1000 євро і мала бути сплачена після успішного перетину кордону, та узгодили план дій.

Відповідно до нього, «клієнт», 40-річний дніпровець, дістався прикордонного Чопа громадським транспортом, зустрівся у визначений час з переправником і вони разом вирушили до кордону. За 100 метрів від держрубежу їх помітив прикордонний наряд. Помітивши правоохоронців, чоловіки ігнорували їх вказівку зупинитися і намагалися втекти.

Правопорушників затримали й доставили у прикордонний підрозділ з метою притягнення до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину кордону, порушення прикордонного режиму та злісну непокору законній вимозі військовослужбовця Держприкордонслужби. Окрім того, у діях закарпатця вбачають ознаки кримінального правопорушення за ст. 332 України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Відповідне повідомлення надіслане на адресу Нацполіції.

Державна прикордонна служба України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа