Білорусь відключить Україну від своєї енергосистеми 24-26 лютого

Electrical_2

Відключення України від енергосистем Білорусі та Росії планується на 24-26 лютого. Про це повідомляють в Міністерстві енергетики Білорусі.

«Рішення про відключення транскордонних ліній електропередачі не вплине на роботу енергосистеми Білорусі», – йдеться в повідомлення білоруського Міністерства енергетики.

Як зазначає білоруська сторона, представники України узгодили в установленому порядку свої дії щодо роботи в ізольованому режимі.

Як повідомляли в ExPro, оператор системи передачі НЕК «Укренерго» має оприлюднити на власному веб-сайті не пізніше ніж за 7 календарних днів дати початку і закінчення ізольованого режиму, згідно із прийнятими змінами до Правил ринку.

Нагадаємо, що 18 лютого ДП «Енергоатом» планує розпочати на енергоблоці №2 Хмельницької АЕС капітальний планово-попереджувальний ремонт, що триватиме 92 доби. Станом на 4 лютого в ОЕС України працюють 15 із 15-ти енергоблоків АЕС.

Колишній міністр енергетики Ольга Буславець в інтерв’ю для «Енергобізнес» вже повідомляла, що системним оператором будо запланове проведення ізольованого режиму роботи на 24-26 лютого. За її словами, відсутність імпорту та зниження навантаження на АЕС буде компенсовано збільшеним навантаженням на теплові електростанції, що призведе до збільшення витрат вугілля та природного газу.

Джерело: expro

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа