Білоруський опозиціонер Сяргей Висоцкі: Не треба злити українців!

Відомий білоруський опозиціонер, голова Білоруської партії Свободи Сяргей Висоцкі про сюжет про Євромайдан на білоруському державному телебаченні та про ставлення пересічних білорусів до акцій протесту в Україні.

Сергію, прокоментуйте, будь ласка, сюжет по білоруському ТБ, в якому український Євромайдан було представлено в самих чорних фарбах?

Це був сюжет в найгірших традиціях радянського агітпропу, він продемонстрував, наскільки огидним є нинішній білоруський режим. В сюжеті було облито брудом учасників Євромайдану, названо «бомжами», «туберкульозниками»… Навіть російські журналісти з каналу РТР, які самі не вирізняються об’єктивністю, були шоковані таким сюжетом. Рекомендую всім учасникам акцій протесту, як десь побачать цих журналістів, що зняли сюжет – Сергій Гусаченко, Юрій Прокопов, Олег Сорокін та Іван Мартинович – взяти і відмити їх порошком чи милом, чи дустом…

Чи не говорить цей, без сумніву замовний сюжет, про страх режиму Лукашенка перед акціями протесту?

Безумовно, у білоруського режиму є страх перед протестами, режим Лукашенка розуміє, що для нього є безпосередня загроза бути ліквідованим внаслідок народних виступів. Тому в його ставленні до Євромайдану простежується така ненависть, продиктована небажанням змін в країні, змін за європейським зразком.

А яке ставлення до українського протесту в пересічних білорусів?

Я можу сказати, що більшість білоруського народу співчувають українцям, підтримують український Майдан. Але цього не хоче визнавати білоруська влада, вона в своїх діях зайшла надто далеко. Тому попереджаю режим Лукашенка – дуже не раджу злити українців, їх на майдани вийшов не один мільйон, тому, хай подумають про відповідальність за свої слова!

Спілкувався Сергій Багряний, УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа