Бійці отримали тренажери для полегшення процесу реабілітаціі

В рамках громадської платформи “Люди допомагають людям” та за сприяння народного депутата Ольги Богомолець Київському міському клінічному шпиталю ветеранів війни подарували тренажер для реабілітації поранених.

У госпіталі проходять процес реабілітації сотні учасників АТО, які отримали поранення під час бойових дій. Завдання нового тренажерів – відновити моторику, після поранень чи контузій шляхом виконання важливих для побуту кожної людини рухів – відкрити кран, шухляду, закрити гачок чи засув. За цим тренажером пацієнти тренують щоденні побутові рухи.

– Такі побутові тренажери я вперше побачила в реабілітаційних центрах НАТО і зрозуміла, наскільки це важливо – підготувати наших героїв і бійців до повернення додому. Саме тому звернулася до мережі супермаркетів Епіцентр з проханням допомогти виготовити такі тренажери. І ось готовий – вже другий, він навіть кращий, ніж я бачила за кордоном!,- зазначає Ольга Богомолець.

Першим випробував новий тренажер боєць ВЧ3066 Національної Гвардії України – Юрій Воловик. Юрій отримав складну спинальну травму, стрибаючи БТРУ. Майже два роки він лікується, пройшовши шлях від лежачого хворого. Зараз він вже сидить у інвалідному візку і намагається розвивати моторику рук і ніг. Саме для цього потрібні щоденні вправи на різних тренажерах.

Нагадаємо, що це уже другий побутовий тренажер, який благодійна платформа “Люди допомагають людям” надає медичним закладам . Перший отримали бійці, що лікуються у Національному українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни (c. Циблі).

Усі тренажери створюються за підтримки мережі “Епіцентр”. Дякуємо Людям, які допомагають Людям!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа