Бійці “Азову” розповіли у штаб-квартирі НАТО про власний досвід перебування у полоні рф

Представники бригади «Азов» Національної гвардії у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі обговорили питання неналежного утримання українських військовополонених у рф.

Про це Національна гвардія повідомляє у Телеграм.

Основною темою зустрічей було питання неналежного утримання українських військовополонених, а також порушення країною-агресоркою норм міжнародного гуманітарного права.

Делегація провела зустрічі з керівництвом НАТО, зокрема із заступницею Генерального секретаря НАТО з питань публічної дипломатії, а також керівником відділу співробітництва з Україною. Окрім цього, вдалося зустрітися із Главою Місії України при НАТО та військовим представником України при НАТО.

Під час зустрічей делегація порушила питання обміну захисників Маріуполя, зокрема бійців 12-ї бригади «Азов». Бійці розповіли про власний досвід перебування у полоні, зокрема про нелюдське ставлення до них. Представниця Асоціації родин захисників «Азовсталі» наголосила на проблемі повернення засуджених військовополонених. Вона також розповіла про труднощі з якими стикаються родини полонених, зокрема відсутність інформації про їхню долю.

Представниця Координаційного штабу на зустрічах детально висвітлила систематичні порушення Женевських конвенцій, а також перешкоджання росією відвідуванню місць утримання українських бійців міжнародними організаціями.

Джерело: v-variant

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа