Безпілотник, якому Маск виключив Старлінк, впав у воду поблизу болгарського берега

тюленово2

Софія, 18 вересня (Reuters). Міністерство оборони Болгарії повідомило в понеділок, що направило спеціальний підрозділ для перевірки та знешкодження безпілотника з вибухівкою, якого викинуло на берег в неділю ввечері в чорноморському місті Тюленово.

Після перевірки команда з Болгарії, яка є членом НАТО, вирішить, як його утилізувати, йдеться в заяві міністерства, додаючи, що команда була направлена на запит регіонального уряду.

тюленово

«Ми можемо точно припустити, що він (безпілотник) пов’язаний з війною, яку Росія розв’язала проти України», – сказав журналістам міністр оборони Тодор Тагарєв.

“Ця війна неминуче пов’язана зі зростанням ризиків для нашої безпеки”, – додав він.

тюленово3

Тагарєв не надав більш детальної інформації про те, звідки прилетів дрон і як він потрапив до Болгарії.

Туристичний курорт Тюленово розташований за 70 кілометрів (43 милі) на південь від кордону з Румунією та через Чорне море від Криму, українського півострова, який був насильно анексований Росією в 2014 році і тепер є постійним об’єктом атак українських безпілотників.

Поліція оточила територію в неділю ввечері та обмежила доступ громадськості до місцевих ресторанних терас, повідомив Nova TV Маріан Жечев, мер муніципалітету Шабла, частиною якого є Тюленово.

Він сказав, що безпілотник був знайдений на скелях біля пришвартованих човнів у Тюленово, описавши його як “літак зі стандартним боєприпасом”.

Невідомо, чи дрон упав з повітря, чи його змила морська течія, хоч початково його помітили у воді в двох кілометрах від берега.

Веб-сайт Nova.bg цитує свідків, які стверджують, що дрон був довжиною від 3 до 3,5 метрів і що до нього був прикріплений контейнер із вибухівкою ( на фото видно, що це стандартна 82-мм міна до міномета).

Минулого тижня фрагменти безпілотника були знайдені в Румунії після нової атаки Росії на дунайські порти України поблизу кордону.

тюленово4

Болгарські сапери вже підірвали дрон на місці, де його викинуло на берег.

фото з соціяльних мереж

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа