«Беркут» затримує лікарів

Медик, який надавав допомогу постраждалим на Грушевського, опинився за ґратами. Таку інформацію повідомив координатор медичного центру ЄвроМайдану Олег Мусій.

За його словами, затримали Олексія Тутова,1987 року народження, з міста Керч. Відомо, що 22 січня чоловік надавав медичну допомогу постраждалим на вулиці Грушевського. Вночі бійці «Беркуту» намагалися відтіснити мітингувальників. У цей час Тітов перебував на місці подій.

Чоловік був у повній медичній екіпіровці: спеціальна каска з червоним хрестом, біла медична футболка з великим червоним хрестом ззаду і спереду.

Декілька днів лікар не виходив на зв’язок. За словами Олега Мусія, мітингувальники вважали, що Тутов пішов відпочивати. Ніхто навіть припустити не міг, що могли затримати когось із медичної служби.

Про затримання повідомив сам Тутов, зателефонувавши з Лук’янівського СІЗО. Під час затримання його сильно побили, у чоловіка не було при собі теплого одягу.

Також стало відомо, що Голосіївський суд присудив Тутову 2 місяці утримання під вартою за напад на спецпризначенців.

Медична служба ЄвроМайдану підписала договір про юридичну допомогу з адвокатом Наталею Лісневською, партійкою Української платформи «СОБОР», яка буде опікуватися затриманим.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа