Батько загиблого морпіха Ярослава Журавля подав до генпрокуратури заяву про злочин Зеленського

Сергій Журавель написав заяву на ім’я генерального прокурора Ірини Венедиктової. Просить визнати його потерпілим та розпочати розслідування за кримінальною статтею  “Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень”.

zhuravel

Про це Сергій Журавель повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці. Також додав фото заяви і прокоментував: “Я не пробачу тим, хто завдяки популізму і некомпетентним діям став причиною загибелі мого сина. Я не пробачу тим, хто ставить під загрозу життя наших військовослужбовців під прикриттям “прагнення до миру”.

zaiava-576x1024zaiava1-576x1024zaiava2-576x1024

У заяві, зокрема, вказано, що 14 липня 2020 року президент України та головнокомандувач ЗСУ Володимир Зеленський “вчинив умисні дії, що явно виходять за межі наданих йому згідно із законодавством повноважень — заборонив підрозділам Об’єднаних сил у районі с. Зайцеве належні пошукові роботи щодо пораненого військовослужбовця 137-го окремого батальйону 35 бригади морської піхоти ЗСУ сержанта Журавля Ярослава Сергійовича, що заподіяло настання смерті зазначеного військовослужбовця”. Сергій Журавель просить прокуратуру негайно прийняти заяву та розпочати розслідування за частиною 2 статті 426-1 Кримінального кодексу України (застосування нестатутних заходів впливу щодо підлеглого або перевищення дисциплінарної влади, якщо ці дії заподіяли істотну шкоду, а також застосування насильства щодо підлеглого). Покарання за цією статтею — від 3 до 7 років позбавлення волі.

Джерело: freeradio

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа