Батальйон «Донбас» оприлюднив свою позицію по акції під ВР

Бійці та ветерани 46-го батальйону «Донбас» під час прес-конференції в Укрінформі чітко висловили свою позицію по акції під Верховною Радою, яку розпочав ряд політичних сил тиждень тому.

«Ми заявляємо, що люди, які беруть участь в акції під Верховною Радою, не мають жодного відношення до батальйону «Донбас»! Ми не займаємося політикою, ми боронимо Україну від російського агресора. Зараз наші бійці перебувають в зоні бойових дій. Ми, ветерани і діючі військовослужбовці, закликаємо учасників акції припинити використовувати символіку батальйону «Донбас» як і символіку інших формувань Збройних сил та Національної гвардії. Те, що відбувається в центрі Києва – це спроба розхитати ситуацію в країні і ми категорично проти таких акцій», – заявив командир батальйону, полковник В’ячеслав Власенко.

«Всю цю «кашу» «заварили» ті, хто переслідує свої особисті – політичні і бізнесові – інтереси. Семену Семенченку потрібна кров, все одно з якого боку. Ми вимагаємо від влади і від протестувальників зробити все, щоб не пролилося жодної краплі крові. Ті, хто ініціюють законодавчі зміни, що їх вимагають учасники акції протесту, хай виходять до людей і пояснюють, в чому суть законопроектів, що зміниться, коли можна буде прийняти і т.д. І ще одне: Семенченко не має ніякого відношення до батальйону «Донбас»! Це – політичний аферист, пройдисвіт, шулер, який на момент потрапляння до батальйону не мав військового звання і, цілком можливо, був на той момент завербований російським ФСБ», – відзначають учасники прес-конференції.

Також ветерани батальйону пригадали, що за два дні до виникнення «Іловайського котла» вони попереджали Семенченка про небезпеку оточення. На що той відмахнувся, мовляв, то не ваша справа. В результаті сотні вояків полягло, а Семенченко живим вийшов з Іловайську та ще й попарився на трагедії.

Бійці також продемонстрували фото тих, хто ночує в палатках під ВР і носить символіку батальйону, але при цьому не брав участі в жодному бою як вояк «Донбасу». Це, зокрема, Вано Надірадзе, Юрій, Євген (піарник Семенченка) та Свят Шевченки, а також Леонід Литвиненко.

Варто відзначити, що ряд «ряжених» псевдовояків мають відношення до охоронної фірми Семенченка «Донбас охорона», поміченої в рейдерських захоплення в Києві, зокрема – захопленні школи для дітей-інвалідів «Славія», що на столичній Троєщині. Також є інформація, що люди Семенченка брали участь «бурштинових розбірках» з метою отримати частку в нелегальному бізнесі з видобутку бурштину. В мережі також є компрометуюче відео, де Семенченко ніби то перебуває на якихось «переговорах»  у захопленій весною 2014 року проросійськими бандитами Донецькій ОДА.

ОПАД

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа