Батальйон “Крим” підніме над Бельбеком український прапор

МИ ЙДЕМО!

Вже в осяжній перспективі над кримським аеропортом «Бельбек» буде піднято український прапор, а цеглинки з московського кремля всі охочі розбиратимуть на сувеніри. Найцікавіше ще попереду.

Шлях на Крим пролягає через Донбас. Після звільнення сходу України, обов’язково постане нове завдання: очистити від російських загарбників і решту нашої території – на півдні. Вже сьогодні триває гуртування людей доброї волі, які відновлять єдність усіх українських земель. У цьому контексті дуже актуальною виявилася тема формування військового підрозділу, укомплектованого кримцями та українцями. Навіть сама ідея існування такої бойової одиниці сприймається московськими стратегами та їхніми місцевими прислужниками мов кістка в горлі. Адже тоді конфлікт у Криму переходить на якісно інакший рівень, перетворюючись на визвольну війну корінних народів півострова проти чужинців-агресорів.
Кілька місяців тому в Україні розгорнувся широкий волонтерський рух. Тисячі людей – майже в усіх областях держави – поповнили лави нових бойових частин. Влітку з’явилася новина – від відомого в Інтернеті командира «Донбасу» – про початок набору до батальйону «Крим» (на базі Національної гвардії). Щоправда, згодом з’ясувалося: саме в такому форматі подібна ініціатива не знайшла продовження. Пізніше один з лідерів кримсько-татарського руху також задекларував свою підтримку процесу створення боєздатного формування під назвою «Крим», проте до чогось конкретнішого справа в нього досі так і не дійшла.
Наразі реальним підрозділом, який вже місяць як проходить підготовку і бойове злагодження, є окрема сотня «Крим». За цей час перша група добровольців не лише набула потрібного досвіду, а й продемонструвала належну стійкість характеру та відданість світоглядовим принципам. Бійці, об’єднані праведною справою, вже не звернуть з обраного шляху. І хоча їхній похід лише розпочався, однак з кожним днем сотня «Крим» поповнюється все новими і новими бажаючими протистояти російському нападу. Заради звільнення рідної землі, заради кращого майбутнього свого народу, заради справедливості вони готові стати до бою з будь-яким ворогом. Молімося ж Всевишньому, щоб він подарував їм перемогу над силами зла!
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа