Башкирських самостійників затримали під час Всесвітнього Курултаю Башкир

bashkort_prison

Керівників башкирської організації “Башкорт”, Фаїля Алсинова і Раміля Рахматова відвезли в ФСБ. Активістів викликали в якості свідків у відповідності зі ст. 188 КПК РФ (Порядок виклику на допит). Про це повідомляє сайт “Idel.Реаліі”, посилаючись на коментар громадської організації “Башкорт”.
– Скоріше за все це зроблено для того, щоб не допустити присутності їх на Торатау, де буде проходити продовження Башкирського курултаю, – додали в організації.
Напередодні Кіровський райсуд Уфи оштрафував на 500 рублів башкирського активіста Ільміра Мухаметьянова, затриманого вчора співробітниками поліції в залі засідань конгрес-холу “Торатау”, де проходив Всесвітній Курултай Башкир. Мухаметьянов спробував привернути увагу делегатів до затримання лідера руху “Башкорт” Фаїля Алсинова.
У відділі поліції на Ельміра Мухаметьянова був складений адміністративний протокол за дрібне хуліганство (ч.1 ст. 20.1 КоАП РФ),
Алсинов був затриманий в фойє конгрес-холу “Торатау” при спробі пройти на засідання Всесвітнього курултаю башкирів, як делегат від Зілаїрського району. Затримати його попросив співробітник адміністрації глави Башкирії Азат Бадранов. На нього протокол не складався.
Раніше глава Башкортостану Радій Хабиров прокоментував інцидент із затриманням Алсинова, зазначивши, що буде “нещадний до цих людей”.

Free Idel-Ural

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа