Банк Англії оприлюднив перші банкноти з зображенням короля Чарльза, фото

newPounds

Перші зображення банкнот із зображенням британського короля Карла III були оприлюднені у вівторок Банком Англії.

Портрет Чарльза з’явиться на англійських банкнотах номіналом 5, 10, 20 і 50 фунтів.

221220091559-01-banknotes-king-charles

Тим часом решта дизайну залишиться такою ж, як і нинішні банкноти, на лицьовій частині яких зображена покійна королева Єлизавета II. На камеї в прозорому вікні безпеки також буде зображений нинішній монарх, йдеться в прес-релізі центрального банку Сполученого Королівства.

Очікується, що нові банкноти надійдуть в обіг до середини 2024 року та будуть ходити разом із банкнотами з портретом королеви, які, за даними банку, залишатимуться законним платіжним засобом у Великобританії.

«Це важливий момент, оскільки король — лише другий монарх, зображений на наших банкнотах», — заявив голова Банку Англії Ендрю Бейлі перед випуском.

Зворотний бік банкнот залишиться незмінним – на реверсі банкнот номіналом 5, 10, 20 і 50 фунтів стерлінгів на поточному дизайні зображені портрети Вінстона Черчилля, Джейн Остін, Дж.М.В. Тернера та Алана Тюрінга відповідно.

«Щоб мінімізувати вплив цієї зміни на навколишнє середовище та фінанси, нові банкноти друкуватимуть лише для заміни зношених банкнот і для задоволення будь-якого загального зростання попиту на банкноти», – додав Банк Англії.

Джерело: CNN

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа