Байден запросив Зеленського до Вашингтона: зустріч відбудеться 12 грудня

ze&baid

Президент Джо Байден запросив президента України Володимира Зеленського на зустріч у вівторок, 12 грудня.

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

“Президент Байден запросив президента України Володимира Зеленського до Білого дому на зустріч у вівторок, 12 грудня, щоб підкреслити непохитну відданість США підтримці народу України, який захищається від жорстокого вторгнення росії”, — сказала Карін Жан-П’єр.

Також вона зазначила, що “поки росія нарощує свої ракетні та безпілотні удари по Україні, лідери обговорять нагальні потреби України та життєво важливу подальшу підтримку Сполучених Штатів у цей критичний момент”.

У заяві Офісу президента України розповіли, що візит Зеленського до США починається вже сьогодні. Окрім зустрічі з Байденом, заплановані декілька інших зустрічей.

“Володимир Зеленський фокусуватиметься на забезпеченні єдності США, Європи та світу навколо підтримки України в захисті від російського терору та у зміцненні міжнародного порядку, заснованого на правилах і повазі до суверенітету кожної нації.

Серед ключових тем на переговорах у Вашингтоні буде продовження оборонної співпраці України та США, зокрема спільних проєктів із виробництва зброї та систем ППО, а також координація зусиль двох держав у наступному році”, – зазначили в Офісі президента.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа