Байден підписав оборонний бюджет на 2024 рік із $300 мільйонів для України

pentagon11

Президент Джо Байден підписав оборонний бюджет країни на наступний рік, який передбачає рекордні $886 мільярдів.

Про це пише Білий дім.

«Сьогодні я підписав закон H.R. 2670, «Закон про бюджетні асигнування на потреби національної оборони (NDAA) на 2024 фінансовий рік». Закон затверджує асигнування на фінансовий рік, головним чином, для Міністерства оборони, програм нацбезпеки Міністерства енергетики, Державного департаменту та розвідувального співтовариства», – йдеться у повідомленні.

У заяві Байдена зазначається, що закон надає «критично важливі повноваження, яких ми потребуємо для створення армії, необхідної для стримування майбутніх конфліктів». При цьому президент зауважив, що, попри підтримку критичних цілей NDAA, деякі положення закону викликають занепокоєння.

Законопроєкт продовжує один захід допомоги Україні — Ініціативу сприяння безпеці до кінця 2026 року, що дозволяє виділити $300 мільйонів на програму у фінансовому році, який закінчується 30 вересня 2024 року.

Цифра невелика порівняно з $61 мільярдом, які Байден просив схвалити у Конгресу для допомоги Києву в боротьбі з російським вторгненням. Республіканці відмовилися схвалити допомогу Україні без згоди демократів на значне посилення імміграційного законодавства.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа