Байден-Ердоґан: питання “українського Байрактара”на зустрічі президентів не розглядалось

biden-erdogan

Господар Білого дому Джо Байден зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом на полях саміту G20.

В Білому домі повідомили, що глави держав провели «досить конструктивні» переговори та виразили надію на подальшу плідну співпрацю.

«Президент чітко висловив своє бажання вибудувати конструктивні відносини з Туреччиною та знайти ефективний спосіб подолати наші розбіжності», – йдеться в пресрелізі Білого дому.

Основними темами в контексті переговорів стали американо-турецькі відносини, а також ситуація в Сирії та Афганістані.

Отже, у неділю, під час зустрічі на саміті G-20 у Римі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом президент США Джо Байден висловив занепокоєння з приводу придбання російських ракет. Згідно з пресрелізом Білого дому, президент Байден “підкреслив своє бажання підтримувати конструктивні відносини, розширювати сфери співпраці та ефективно врегулювати наші розбіжності”. Президент Байден підтвердив оборонне партнерство і важливість Туреччини як союзника НАТО, але також зазначив, що США стурбовані через наявність у Туреччині російської ракетної системи С-400.

 

Слід зазначити, що зустріч лідерів відбулася в світлі погіршення відносин між США та Туреччиною, а також після дипломатичного скандалу, що спричинив оголошення американського посла «персоною нон грата», проте пізніше ситуацію було розв’язано.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа