Бабин Яр отримав директора

5 жовтня 2016 року у Міністерстві культури України відбулося друге засідання конкурсної комісії з конкурсного  добору на посаду генерального директора Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр». Документи для участі у цьому конкурсі подав лише діючий директор установи – Борис Глазунов.

Відтак, конкурсна комісія, керуючись нормами Закону України «Про культуру»,  Положенням про формування складу та організацію роботи конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду керівника державного закладу культури, що належить до сфери управління Міністерства культури України, затвердженого наказом Міністерства культури України від 31 травня 2016 року № 380, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України прийняла рішення визнати Глазунова Бориса Івановича переможцем конкурсного добору на посаду генерального директора Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр».

Борис Глазунов (1967 р.н.) за освітами – інженер-промтеплоенергетик, юрист. Працював у Київському технологічному інституті харчової промисловості, помічником-консультантом Народного депутата України, вченим секретарем НІЕЗ “Переяслав”, начальником відділу Головного управління агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації, з 2008 року очолює заповідник “Бабин Яр”. Рекомендації для участі в конкурсі Борису Глазунову надали Головний рабин Києва та України, керівники Єврейського фонду в Україні, Українського єврейського комітету, Єврейської конфедерації України,  Єврейська правозахисна група тощо.

Історико-меморіальний заповідник “Бабин Яр” було створено Постановою Кабінету Міністрів України у 2007 році , у 2010-му році він отримав статус Національного. Протягом 2010-2012 років заповіднику виділили земельні ділянки площею 28 га, було розроблено і затверджено Міністерством культури України План організації території заповідника та Концепцію розвитку. Остання включала облаштування Алеї праведників, Каплиці розстріляних священиків і киян, Каплиці-музею пам’яті розстріляних учасників опору, лапідарію, відтворення фрагменту яру, спорудження стіни пам’яті та ескізний проект будівництва Меморіального музею пам’яті жертв Бабиного Яру). І на цьому робота практично зупинилася. Натомість відбувся Міжнародний архітектурний конкурс ідей комплексної організації та благоустрою історико-меморіальної зони, щоб впорядкувати засилля з майже 30 пам`ятних знаків, самовільно встановлених на території Дорогожицького парку. Такожу вересні цього року заповідник отримав у власність будівлю колишньої контори Єврейського кладовища, розташовану на вулиці Мельникова 44, де планується облаштувати Меморіальний музей пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру.

Нагадаємо, що 29 вересня 2016 року у Києві відбулось публічне підписання Декларації наміру про створення Меморіального центру жертв Голокосту “Бабин Яр”, робота над проектом якого може розпочатися вже 2017-го року, а відкриття планується до 80-х роковин масових вбивств у Бабиному Яру.


Джерело: МУЗЕЙНИЙ ПРОСТІР

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа