B Одесі випустили підручник для вихованя покоління “новоросів”

1 Книга і диск з історії Одеси

Відеоінтерв’ю з демонстрацією посібника «Одеса – моє місто рідне» було оприлюднене 16 квітня. Саме цього дня одесити масово вийшли на Думську площу на «антитруханівський майдан». Активісти розпочали безстрокову акцію за звільнення з посади міського голови Геннадія Труханова, який має російське громадянство і володіє майже двадцятьма офшорними компаніями. А крім того команду Труханова звинувачують ще й у непатріотичному змісті посібника для восьмикласників.

Заступник голови Одеської обладміністрації Саша Боровик опублікував відео, в якому батько одного із одеських школярів обурюється підручником для факультативного предмету з історії Одеси. У навчальному посібнику, зокрема, Одесу названо столицею Новоросії, а бійців, які за часів УНР захищали незалежність України, – контрреволюціонерами.

На його погляд, підручник, що пропагує улюблену російською пропагандою Новоросію, навчатиме дітей сепаратизму. Не дивно, що міськрада, яку патріоти називають «гніздом сепаратизму» і його управління освіти та науки вважають це видання дуже корисним, здатним виховувати патріотів… Одеси. Одним із співавторів підручника є «права рука» Труханова в міськраді, голова промерської фракції «Довіряй ділам» Олег Бриндак, який свого часу працював у СБУ.

І поки обурені батьки школярів пікетують мерію на «антитруханівському майдані», у школах за сприяння мера Одеси Геннадія Труханова одеським дітям «промивають мізки» ідеями сепаратизму.

https://www.youtube.com/watch?v=10jjyciJ4DY

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа