Автомайдан: Що далі?

Butko Kateryna

Багато хто запитує: “що далі? Що робитиме Автомайдан?” Відповіді такі:
1. Ми звичайні люди, які оперативно самоорганізувалися для ненасильницького протесту. І ми вперше зіткнулися, як і вся Україна, з такою ситуацією.
2. Те, що сталося, однозначно є сумішшю сценарію Путіна – Медведчука- Клюєва і бажанням Януковича і ко утримати владу будь-якими способами. На це на лягала нездатність опозиції домовитися про одного лідера для консолідації суспільства та бажання окремих лідерів опозиції прилаштувати особисті інтереси (політичні та фінансові).
3. Великим досягненням стало те, що прокинулося громадянське суспільство у вигляді непартійних сильних ініціатив: Автомайдан, Громадський сектор, Правий сектор, Евромайдан SOS, Самооборона, афганці та ін. На них тримається Майдан, а не на партіях.
4. Автомайдан в даний момент продовжує свою основну функцію на майдані – патруль, розвідка та супровід поставок на Майдан.
5. Крім цього ключовим питанням для нас є звільнення наших побратимів, забезпечення лікування тих, хто постраждав, а також збір коштів для компенсації фінансових втрат учасникам Автомайдану. Але всі повинні розуміти, що ми йшли в Автомайдан усвідомлено, розуміючи ризики з першого ж дня.
6. Далі Автомайдан перейде в системний громадський рух, який буде контролювати діяльність влади, незалежно від її кольору. Рух, незалежний від партій. На даний момент у нас є представники різних політсил , але всі усвідомлюють, що Автомайдан безпартійний.
7. У кризових умовах, на сьогоднішній день, Автомайдан прийняв рішення підтримати Віталія Кличка, як лідера опору, що зумовлено його послідовними діями і відсутністю торгу з владою за особисті інтереси. Але це не означає, що ми його будемо підтримувати, якщо він буде здійснювати кроки, які йдуть в розріз з баченням нашого колективу. Така позиція абсолютно прозора стосовно до всіх політиків.
8. Ми однозначно продовжимо нашу активну діяльність у вигляді акцій, які не раз змусять Україну і весь світ про них говорити. І не можна виключати, що наступними нашими “цілями” будуть і теперішні опозиційні політики. Не може бути “правди” тільки для себе.
9 . Ми звертаємося до ДЕПУТАТІВ ПАРТІЇ РЕГІОНІВ! У першу чергу до тих, хто ще не втратив почуття совісті! Від вас залежить те, що станеться в нашій країні найближчим часом. У ваших силах змінити ситуацію в Парламенті і в країні. Досить боятися! Ви мужики чи ні?! Відважні дівчата тут стояли під кулями і розривами гранат, а ви в теплі і затишку трясетеся і боїтеся. Зробіть свій подвиг в цьому житті. Не для того, щоб хтось з опозиції став прем’єром, а щоб не допустити війни і щоб країна крок за кроком стала наближатися до цивілізованої, а не до бандитської.

 — with Andrey Dzindzia and 9 others.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа