Автомайдан-Київ: «Злочинна схема грабунку горіхових підприємств податковою міліцією»

Завтра, 19 квітня о 12.30 в УНІАН (вул. Хрещатик, 4, конференц зал) відбудеться прес-конференція на тему: «Злочинна схема грабунку горіхових підприємств податковою міліцією».

Спікери: Дмитро Короп – координатор ГО “Автомайдан Київ”; Олександр Оленченко – адвокат; Юлія Дроговоз – координатор ГО “Рух бізнесу України”; представник підприємства “Екстра Натс Україна”, яке постраждало від злочинних дій податкової міліції в Умані. Запрошений до участі Андрій Журжій – народний депутат України, заст. голови комітету ВРУ з питань податкової та митної політики.

Представники податкової міліції Запорізької області влаштували терор підприємців, що займаються переробкою та експортом волоського горіха.

Без рішень суду, без повноважень під прикриттям озброєних людей просто грабують склади горіхів по всій Україні. Кілька грабежів починаючи з понеділка минулого тижня податківці провели успішно, але в Одеській і Черкаській області натрапили на опір підприємців за участю адвокатів і ЗМІ.

Що сталося в Умані Черкаської області в ніч з 14 на 15 квітня?

Запорізька податкова міліція (ті ж особи, що і в Одесі 13 квітня) в супроводі озброєного автоматами спецназу податкової міліції (згідно з останніми змінами в законодавство позбавлені права на носіння і застосування зброї) напали на людей і намагалися вкрасти горіхи зі складу. Податківці приїхали відразу з порожніми фурами і покупцем на горіхи.

У пред’явленій постанові Запорізького суду на вилучення документів ні слова про вилучення горіхів, не збігається назва підприємства, адреса і навіть ПІБ уповноваженого податкового інспектора, захоплення підприємства і “слідчі дії” відбувалися вночі. Є постраждалі від дій спецназу, перелом руки у однієї жінки, кілька людей з опіками та отруєннями від застосованого спецназом газу.

В результаті, податкова міліція під прикриттям спецназу покинула територію підприємства близько 06.00. На їх дії було подано заяву про вчинення злочину.

Однак, є інформація, що незаконні дії запорізької податкової міліції продовжаться.

Про подробиці злочинної схеми роботи податкової міліції під прикриттям вищого керівництва розкажуть безпосередні учасники подій в Умані та експерти податкового законодавства.

Відео події за посиланням: https://www.facebook.com/kateryna.kuvita/posts/987115641325259

Received: from mail [email protected] [209.85.213.194]; Mon, 18 Apr 2016 15:34:31 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа