Австралія відреагувала на напад на українських моряків

yanykapu

Голова Союзу українських організацій Австралії отримав відповідь на свій запит у МЗС стосовно позиції Австралії щодо російського піратства на Чорному морі.

Сенатор ВПП Моріс Пейн
Міністр закордонних справ

До:
Пан Стефан Романів Голова СУОА
Союз українських організацій Австралії

PO Box 251 ESSENDON VIC 3040

Шановний пане Романів,

Дякую за Вашого листа від 26 листопада 2018 року щодо Вашої заклопотаності стосовно дій Росії в Керченській протоці.

Уряд Австралії стурбований загостренням напруженості в Азовському морі та Керченській протоці, зокрема перехопленням та захопленням військовослужбовців і кораблів України. Уряд підтвердив свою рішучу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, засудив агресивні дії Росії та закликав Росію поважати законні права на мореплавство, відновити безперешкодний доступ до портів України та негайно випустити українських військовослужбовців та кораблі. Я додаю заяву посла Посла Австралії в Організацію з безпеки і співробітництва в Європі 29 листопада, в якій ясно викладена позиція Австралії. Уряд послідовно закликав всі сторони підтримувати свої зобов’язання за Мінськими угодами.

Австралія залишається незмінною у своїй підтримці України. Ми підтримуємо сильні санкції стосовно загрози суверенітету та територіальної цілісності, які ми постійно переглядаємо. Як зазначено в нашій “Білій книзі з зовнішньої політики”, Австралія прагне працювати зі своїми партнерами, щоб протистояти російській поведінці, коли вона загрожує глобальній безпеці. Ми регулярно порушуємо проблеми прав людини під час контактів з Росією, як ми робимо з усіма країнами, включаючи нашу турботу стосовно українських громадян, незаконно затриманих Росією.

Щиро Ваша,

Моріс Пейн,

4 грудня 2018 р.

Romamiw_letter

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа