Австралія має намір надати допомогу регіонам Донбасу, які постраждали від окупантів

15.08.2014 14:07

Прес-служба Президента України

http://president.gov.ua/done_img/b/30997.jpg

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом.

Прем’єр Австралії подякував Україні і особисто Президенту за допомогу, яку країна надала в ході міжнародного розслідування трагедії літака «Малайзійських авіаліній», в якій загинуло 38 громадян Австралії. Тоні Ебботт підкреслив, що в Австралії дуже переживають через події в Україні та усвідомлюють, що події на Донбасі – не внутрішній, а зовнішньо спровокований конфлікт. «Ми захоплюємося тим, з якою порядністю і людяністю Ви поставились до вирішення цієї трагедії», – заявив Тоні Ебботт.

Петро Порошенко запропонував поглибити всебічні контакти між країнами та відкрити Посольство Австралії в Україні. Тоні Ебботт підтримав цю ініціативу та повідомив, що Посольство Австралії в Україні буде відкрито найближчим часом.

Австралія висловила готовність надати підтримку реінтеграції регіонів Донбасу, які постраждали в результаті дій бойовиків. Прем’єр Ебботт висловив сподівання, що Україна найближчим часом відновить мир та стабільність в регіоні, після чого Австралія має намір повернути свою місію, щоб закінчити пошукові роботи та розслідування обставин загибелі літака.

Президент Порошенко подякував Австралії за розуміння та відзначив надзвичайно ефективну співпрацю під час розслідування трагедії літака з спеціальним уповноваженим Прем’єр-міністра Австралії Алланом Грантом Х’юстоном. «Ці надзвичайно трагічні події зробили ближчими наші країни», – сказав він, відзначивши, що вважає своїм особистим завданням привести до відповідальності тих, хто винен в загибелі 298 невинних людей.

Прем’єр-міністр Ебботт надав високу оцінку діям України з організації міжнародної гуманітарної допомоги для Луганська.

Австралійський Прем’єр запросив Президента найближчим часом відвідати з візитом його країну. Петро Порошенко з вдячністю прийняв запрошення, зазначивши, що зробить це після стабілізації ситуації в державі.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа