Австралія депортує “ікону антивакцинаторів”

novak-dzhokovich

Найкращий тенісист світу серб Новак Джокович програв судовий процес проти австралійської влади і змушений покинути країну.
Віза Джоковича була вдруге анулювана в п’ятницю вдень за рішенням міністра імміграції Австралії Алекса Хока. Джокович намагався у федеральному суді боротися за те, щоб залишитися в країні та з’явитися на турнирі Australian Open, але колегія з трьох членів у Мельбурні одноголосно ухвалила рішення на користь австралійської влади та підтримала рішення про скасування візи. Сербський спортсмен має терміново покинути Австралію, і йому загрожує трирічна заборона в’їзду.
Один із прокурорів і представників держави Стівен Ллойд, в своєму виступі на суді охарактиризував сербського тенісіста як людину, яка спричинила посилення руху антивакцинаторства в Сербії і може зашкодити кампанії вакцинації і в Австралії.
«Можна зробити висновок, який вплив Джокович мав на вакцинацію в Сербії. У Сербії вакциновано менше половини населення, він критикував уряд за введення вакцинації, є навіть докази цього» , – зазначив Ллойд і зробив висновок, що сербський тенісист міг би стати «іконою антивакцинаторських груп» в Австралії. В аеропорту спортсмена супроводжували співробітники поліції.
novak-dzhokovich2
Як відомо, Новак Джокович в’їхав до Австралії в ніч з 5 на 6 січня, порушивши правило в’їзду в країну, яке вимагає наявності щеплень від коронавірусу. Тенісіст принципово не вакцинується, а для того, щоб потрапити на турнір “Великого шолому” Australian Open, він надав довідку про те, що перехворів на ковід в грудні минулого року. Між тим, в той час, як спортсмен мав бути на ізоляції після позитивного тесту, він брав участь в багатьох публічних масових заходах в Сербії без масок та дистанції і давав інтерв’ю іноземним журналістам.

Балканський оглядач

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа