Австралійська діяспора вітає створення мультимедійної платформи іномовлення

Управа Cоюзу Українських Організацій Aвстралії (CУОA) вітає ініціятиву, яку оголосив Міністер інформаційної політики України Юрій Cтець про завершення реформи іномовлення України. Міністр оголосив, що від 1 жовтня відбудеться запуск Мультимедійної платформи іномовлення України.

«Виконуючи Коаліційну угоду та реалізуючи Програму дій Уряду ми завершуємо реформу іномовлення України. 3 супутники, 5 континентів, сотні країн, мільйони глядачів. Це вже не амбітний проект. Сьогодні це вже реальність», – наголошує Міністр.

Юрій Стець: скакзав «Нам говорили, що це неможливо. Але, тим не менш, свою роботу ми зробили. До закінчення реформи іномовлення залишилося 2 голосування у Верховній Раді України та підпис Президента під законом «Про систему іномовлення України”.

Міністер Cтець листовно повідомив управу CУОA про цей важливий проект та закликав до співпраці .

Управа CУОA уважає, це як позитивний крок. Це дасть можливість через платформу і телеканал озвучити, що Україна відкрита до співпраці, готова до економічного розвитку, що Україна потрібна для стабільности Європи та для покращення економічного розвитку регіону. сказав голова CУОA Cтефан Романів

Проeкт має в першу чергу доносити обєктивну інформацію про Україну та формування позитивного ставлення до нашої держави та має поборювати дезінформацію та брехню, яка виходить з машинерії Путіна», сказав голова CУОA Cтефан Романів.

В листі до управи CУОA Міністер зазначив, Що проект буде здійснювати мовлення українською, англійською, російською та кримськотатарською мовами . В своїй роботі зі створення та поширення контенту телеканал буде активно взаємодіяти з різними інституціями громадського суспільства та медіа”.

Голова CУОA має заплановану зустріч з Міністром Cтецем та Заступником Мінiстра Тетяною Поповою в Києві в наступних тижнях для обговорення стратегії поширення праці телеканалу серед діяспори та ЗМІ.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа