Авакова звинуватили у саботуванні фінансування прикордонної служби

Про це на своїй сторінці в Фейсбук написала народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка», Голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

«Завдяки допомозі міжнародних партнерів з ЄС, США та НАТО, зокрема, реалізовано 24 спільні проекти на загальну суму 945 млн. грн., що склало практично п’яту частку торішнього бюджету відомства. В цьому році заплановано реалізувати проекти на суму 300 млн.грн., що набагато менше від минулого року. І це прикрий факт», – зазначила Фріз.

Вона підкреслила, що тим не менш завдяки цій допомозі в 2015 році вдалось: посилити технічне оснащення підрозділів на кордоні з Росією та адміністративній межі з АР Кримом;  розпочато створення сучасної системи висвітлення надводної обстановки; реконструйовано 7 відділів на українсько-польському кордоні; удосконалено підготовку персоналу; реалізовано окремі заходи Плану лібералізації візового режиму; здійснено інженерне облаштування кордону та морського узбережжя, у т.ч. розгортання системи раннього виявлення цілей.

«Окрему увагу знов приділила серйозному виклику розвитку ДПСУ: проблемам фінансування, що виникли внаслідок перерозподілу бюджетних коштів МВС України на користь національної поліції та створення КОРДу. Бюджет ДПСУ на 2016 рік не дає змоги ліквідувати суттєву диспропорцію в грошовому забезпеченні прикордонників, порівняно з іншими військовослужбовцями держави (у т.ч. НГ, ЗСУ). Це посилило соціальне напруження та активізує інші негативні процеси. Під загрозою впровадження багатьох задекларованих ДПСУ намірів, особливо у сфері боротьби з корупцією. Я переконана у підтримці прикордонників з боку Парламенту, але хотіла б бачити більшу активність уряду в питанні пошуку інших бюджетних компенсаторів для підвищення фінансування прикордонної служби. Адже сьогодні, міністр Аваков своєю бездіяльністю щодо ДПСУ, фактично, створює загрозу національній безпеці держави. І мені байдуже щодо його мотивації – свідома вона чи ні, він завдає удар по державному кордону загалом, а не по ДПСУ зокрема», – відзначає Фріз.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа