Аваков виступив проти дебілізації мобілізації

Міністр внутрішніх справ заявив у своєму ФБ-акаунті, що виступатиме з пропозицією негайно ввести професійний підхід до армії в РНБО та до Президента:

 

Arsen Avakov

Думаю про хвилі мобілізації по країні. Про дебілізацію дій воєнкомів, які вручають повістки перехожим на вулицях Харкова, про контрабандистів Закарпаття, яких записують в армію .. Про боєздатність країни та її збройних сил в цей непростий період ..

З урахуванням того, скільки потрібно державі коштів і сил на призов, обмундирування, навчання новобранців від умовного бухгалтера до середнього солдата .. З урахуванням неможливості досягти високої кваліфікації воїнів, при поточній мотивації та підготовці мобілізованих ..

ВВАЖАЮ:

Армію треба зараз і негайно переводити на професійну контрактну основу, знизивши чисельність військ і збільшивши зарплати РЕАЛЬНИМ КВАЛІФІКОВАНИМ військовим і їх забезпечення. Порядок, підготовленість і мотивація – б’є будь-яку кількість.

У такого підходу – є майбутнє, у вилову призовників на вулицях і в трамваях – ні.

Як міністр і член РНБО виступлю з пропозицією про необхідність реалізації такого підходу без зволікання. Буду звертатися до Верховного головнокомандувача.

Адже правда, ви не станете платити і не довірите свою безпеку впійманому на гарячому закарпатському контрабандисту або випадковому перехожому?

Кому можна довіряти всерйоз? Тільки мотивованим, добровільно уклали контракт профі. Маючи за спиною досвід останніх місяців, впевнений – проблем з формуванням таких сил – не буде!

Ми не досить багаті, що б не мати професійної армії!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа