Асоціація «Східне партнерство» ініціювала проект «Мобільна медична допомога»

Не секрет, що сучасна ситуація в Україні характеризується низьким рівнем стабільності і безпеки. Істотно погіршилося матеріальне становище населення, соціальні та економічні умови в цілому. Особливо ускладнилася ситуація з наданням медичних послуг в Луганській і Донецькій областях. Відомо, що тут люди страждають переважно від хвороб системи кровообігу, органів дихання і травлення. При цьому часто відсутня рентгенографічна апаратура, флюорографічні установки, медикаменти і медичні прилади, витратні матеріали. Обмежена можливість пройти профілактичний огляд, вчасно отримати необхідну медичну допомогу. У зв’язку з цим Асоціація «Східне партнерство» ініціювала проект «Мобільна медична допомога».

Голова Асоціації «Східне партнерство» Вадим Горан зустрівся сьогодні з головним лікарем Кремінського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Володимиром Андрійчуком. Керівники обговорили проблеми медицини, присутні в районі і в Луганській області в цілому, варіанти співпраці в реалізації проекту Асоціації «Східне партнерство» з надання безоплатної первинної медичної допомоги та проведення профілактичних оглядів для жителів підконтрольних Україні територій Луганської області, в тому числі – жителів так званої «буферної зони».

«У рамках цього проекту ми надамо декілька медичних автопоїздів – пересувних медичних комплексів, оснащених усіма приладами і витратними матеріалами, необхідними для обстеження жителів і надання первинної медичної допомоги, – розповів голова Асоціації Вадим Горан. – Від медустанов області ми очікуємо підтримки в наданні кваліфікованих лікарів, які могли б кілька разів на місяць відвідувати кожен район підконтрольних Україні територій Луганщини, забезпечуючи жителям цих районів своєчасну медичну допомогу, а на ранніх стадіях – можливість діагностувати захворювання».

Вадим Горан висловив надію, що проект, ініційований Асоціацією, допоможе значно поліпшити існуючу ситуацію з захворюваністю в Луганській області.

«Не хочу загадувати, оскільки залишилися лише формальності, які часто стають каменем на шляху до добрих справ, але ми готові вже завтра запустити наш медичний проект. Завдяки цій зустрічі, впевнений, проект «Східного партнерства» з медпоїздами дасть старт», – зазначив Вадим Горан.

Прес-служба Асоціації «Східне партнерство»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа