Асамблея ПАРЄ додала Росії санкцій зверх пропонованого проекту

ПАРЄ проголосувала за розширення санкцій, первинно запропонованих у проекті резолюції щодо повноважень російської делегації – Росія не тільки позбавляється до кінця року права голосу, але й не зможе працювати в керівних структурах асамблеї і брати участь у спостереженні за виборами.
Більшість членів ПАРЄ на пленарному засіданні в четвер підтримала поправку, яка, зокрема, говорить: “… щоб висловити своє засудження і несхвалення дій Російської Федерації стосовно України, асамблея приймає рішення призупинити такі права делегації РФ до кінця сесії 2014: право голосувати; право бути представленою в Бюро Асамблеї, Президентському комітеті, Постійному комітеті; право брати участь в місіях спостерігачів на виборах”.
За цю поправку проголосували 92 учасники, 74 були проти і 19 утрималися.
Вперше російську делегацію позбавили права голосу в ПАРЄ на квітневій сесії 2000 року. Тоді Асамблея прийняла резолюцію, що засуджує Росію “за порушення прав людини в Чечні”. Повноваження російської делегації були підтверджені, проте члени делегації були позбавлені права голосу. У відповідь російська делегація демонстративно покинула зал засідань.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа